Menu

Trænere/frivillige/lederes adfærd omkring børn

Børneattest

Det er Aalborg Frejas krav, at der i forbindelse med alle nyansættelser og frivilligt arbejde, hvor voksne arbejder med/er i kontakt med børn og unge under 15 år, skal indhentes attest med særlige oplysninger (børneattest) på den voksne før den pågældende kan ansættes og påbegynde trænerjobbet.

 

Anerkendelse vs. ros

Det er i alles bedste interesse at børnene i Aalborg Freja har det godt når de er i klubben. Dette er både på og udenfor banen. Det er vigtigt at børnene får den ros de fortjener. Børnene skal have det sjovt, og det har de ikke hvis de får en masse skæld ud for det de laver.

I Aalborg Freja går vi ind for, at børn lærer af deres fejl og at man som træner, leder og frivillig hjælper og guider dem mod at gøre tingene korrekt. Det er derfor vigtigere, at anerkende spillerne end at rose spilleren. Ved ros har man fokus på spillerens præstation, men ved anerkendelse har man fokus på spillerens oplevelse. Når man anerkender spilleren så har man øje for spillerens intentioner og er nysgerrig på deres indre liv. Det er med til styrke spillerens selvværd og giver rum til fejl og eksperimenter, som spilleren bliver dygtigere af.

 

Belønning vs. straf

I Aalborg Freja går vi ikke ind for hverken belønninger eller straf. Dette skal forstås således, at vi ikke belønner for flest scorede mål eller andet, hvor nogle børn kan føle sig forbigået. Omvendt straffer vi heller ikke med ekstra ture rundt om banen, en plads på bænken eller lignende, når man ikke rammer målet. Det er trænerens sunde fornuft der bruges i træningen, for at få det bedste ud af børnene. Husk det er børn. De er med fordi det er sjovt og fordi de kan være sammen med deres venner.

 

Sprogbrug, voksne til børn

Børn lærer af voksne og derfor er det som voksen vigtigt, at vi taler pænt og tænker over de ting vi taler med børnene om, samt de måder vi formulerer os på. Der er aldrig kommet noget godt ud af at bande, råbe eller tale grimt, derfor er det også noget vi holder os fra i Aalborg Freja

 

Sprogbrug børn imellem

Det er dit ansvar som træner, leder eller frivillig at sørge for at tonen er god mellem børnene. Opfanger man et skænderi eller et grimt sprogbrug, er det som voksen dit ansvar at få det stoppet på en god måde. Sørg for at fortælle dit hold / dine børn vigtigheden i et godt fællesskab på holdet, så disse situationer ikke opstår.

 

Voksnes indbyrdes sprogbrug i nærheden af børn

Som voksen er man forbilled for børnene og det er derfor også vigtigt, at vi opfører os ordentligt overfor hinanden, som vi også ønsker vores børn skal være over for deres venner og veninder. Husk derfor at tale ordentligt og være imødekommende over for hinanden, i særdeleshed når vi er i nærheden af børnene.

 

Retningslinjer for acceptabel fysisk kontakt

Da børn er børn, og nogle børn reagerer forskelligt fra andre, er der også forskellige måder at henvende sig til børnene som træner. Man må i Aalborg Freja ikke gribe fat i børn, slå eller sparke, uanset hvad barnet har gjort eller sagt. Trænere og ledere må altså ikke bruge den fysiske magt de har over for børn på nogen måde. Det er tilladt under træning og kamp at give børnene en high five, skulderklap eller lignende, da dette er med til at understrege børnene i at de gør det godt, og vil være med til at give dem en følelse af at være god. Det er tilladt at give et kram, hvis et barn har brug for trøst. Men vær opmærksom på, at børn er forskellige, og har forskellige grænser som skal respekteres.

 

Retningslinjer for overnatning for hold på f.eks. ture

I Aalborg Freja regi ønsker vi at børnene får en masse sjove og gode oplevelser som fodboldspillere. Derfor er det vigtigt for os, at børnene også tilbydes forskellige former for turneringer. Nogle turneringer indebærer også muligheden for overnatning. Vi har stor erfaring med, at disse turneringer kommer børnene til gode, da de udvikles, modnes og skaber relationer til de andre børn på en anden måde i dagligdagen. Disse ture har til formål at styrke fællesskabet på holdet.

Når en sådan overnatning finder sted, vil trænerne til de forskellige hold deltage og have ansvaret for børnene. Derudover vil der altid blive opfordret til, at nogle forældre deltager, så der er flere voksne til stede, heriblandt både kvinder og mænd. Der vil altid være voksne til stede med opsyn på børnene. Dette gælder også når der skal soves. Her vil forældre og trænere ligeledes være i samme sovesal, så ingen børn føler sig alene.

Alkohol er IKKE tilladt i forbindelse med overnatninger eller ture/rejser med Aalborg Freja.

 

Omklædningsrum

Trænerens færden i omklædningsrummet

Både børn og voksne skal trygt kunne bruge omklædningsrummene i vores klub. Det betyder også, at der er klare regler for brugen heraf.

Voksne må ikke opholde sig på to-mands hånd med spillere i klubbens omklædningsrum, ligesom det er gældende i klubbens øvrige lokaler. Spillersamtaler bør derfor finde sted i et mere offentligt rum. Taktikmøder eller lignende må gerne ske i omklædningsrummet, såfremt det er med hele holdet.

 

Brug af mobiltelefoner i omklædningsrummet

Børn har ret til at trygt kunne anvende omklædningsfaciliteter uden bekymringer om kameraer på mobiltelefoner eller lignende. Derfor må disse ikke anvendes under omklædning.

 

Privat kontakt til børn uden for klubben

For at imødekomme både børn og voksne, anbefaler vi ikke, at man som træner, frivillig eller leder, tager direkte kontakt til børnene uden for klubben. Der kan dog være undtagelser, såfremt man er nær ven af familien og andre aftaler er lavet med forældrene. Skulle man uden for klubbens interesse, have brug for at komme i kontakt med børnene, så anbefaler vi, at dette også gøres gennem forældre.

 

Besøg hos/af børn udenfor klubben

Det er i Aalborg Freja ikke tilladt, at man som træner, frivillig eller leder besøger børnene privat. Hvis der mod forventning skulle komme en situation, hvor dette er nødvendigt, skal dette vendes med i første omgang forældrene, men også klubben. En situation kunne være ved længerevarende sygdom eller skadesforløb. Her bedes det aftales med forældre og klub, at man på vegne af holdet besøger barnet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klubnyt 23. maj kl. 12:47
SIFA støtter Aalborg City Cup
Klubnyt
25. april kl. 08:57 Sparekassen Danmark Fondene donerer til en ny kridtmaskine
Klubnyt
23. april kl. 11:08 Ny træner til U17 Piger
Klubnyt
11. april kl. 11:13 Træningstider foråret 2024
Klubnyt
08. april kl. 10:34 Belgium Cup 2024
;
;
;
;

StillingHerrer Jyllandsserien 1 - Forår 2024 • Pulje 1

Pos. Hold Kampe V U T Point
1 Grenaa IF 10 6 3 1 22
2 Aabyhøj IF 10 5 4 1 19
3 Aalborg Freja 10 5 4 1 19
4 Jetsmark IF 10 4 1 5 16
5 Herning Fremad 10 3 1 6 12
6 tst Fodbold 10 3 3 4 12
7 Vejgaard B 10 2 2 6 8
8 Thisted FC 10 2 2 6 8

StillingKvindeserie Vest - Forår 2024 • Pulje 251

Pos. Hold Kampe V U T Point
1 Aalborg Freja 7 7 0 0 24
2 Silkeborg IF Q 7 5 0 2 17
3 Gug B 8 3 1 4 10
4 Skive IK 7 2 1 4 7
5 Vorup FB 7 2 0 5 6
6 Holtet IF 6 1 0 5 3
;
;
Luk